Mehurčkaste taktilne oznake iz termoplastike

Mehurčkaste taktilne oznake iz termoplastike se uporabljajo za opozarjanje slepih in slabovidnih oseb na nevarnosti na poti ( stopnice, ovire, spremembe smeri, prehod za pešce, konec železniškega perona, …). Vzporedni mehurčkasti vzorec in postavitev ploščic omogočata uporabnikom invalidskih vozičkov nemoten prehod, izdolbena matrika na naših taktilnih ploščicah pa boljši oprijem, ki je še posebej priporočljiv na nagnjenih področjih.

Uporaba

Za opozarjanje slepih in slabovidnih na nevarnosti.

Primeri uporabe

Pred stopnicami, prehodi za pešce, konec perona, opozorilo na spremembo smeri …

Primerne površine

Beton, asfalt

Barve

Bela.

Podroben opis

Protizdrsna površina
Taktilne oznake – termoplastika so izdelane iz termoplastike.  Če jo segrevamo s propanskim gorilnikom, se lahko lepi na vsako površino. Naravno grobi zaključni sloj termoplastike, iz katere so izdelane taktilne oznake, zagotavlja odlično protizdrsno površino, verjetno najboljšo na trgu, na katero ne vpliva obraba ali vremenske razmere.

Zgladi neravne površine
Spoji in neravne površine znotraj taktilnih površin lahko zmanjšajo njihovo učinkovitost. Namestitev naših taktilnih oznak zmanjša možnosti za nepravilnosti na površini, saj zaključni sloj pušča le minimalne spoje.

Brez vzdrževanja in zelo trpežne
Taktilne oznake –termoplastika ne potrebujejo vzdrževanja. So zelo trpežne in odporne na obrabo zaradi pešcev in vremenskih razmer.

Okolju prijazen, varen in čist izdelek
Taktilne oznake – termoplastika so okolju prijazen izdelek, ki ne vsebuje strupenih snovi. Barvni pigmenti so organski in ne vsebujejo težkih kovin.